Rauwe glutenvrije chocotaart met frambozen, raw food

Rauwe chocotaart met frambozen

In Recepten, Zoete trek by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

Deze taart is werkelijk waar een feestje. Dit recept uit de Allerhande was mijn inspiratiebron hiervoor. Je kunt de cashewnoten ook vervangen door hazelnoten, amandelen of een andere ongebrande noot. Het zout voegt echt iets toe, laat dat dus niet achterwege.

Ingrediënten
175 gram ongebrande cashewnoten
250 gram abrikozen, ongezwaveld
250 gram frambozen, diepvries
120 gram cacaopoeder
200 gram kokosolie, extra vièrge
120 milliliter ahornsiroop
1 theelepel vanillepoeder
1 theelepel zeezout
vers fruit voor de decoratie

Bereiding

  1. Snijd de abrikozen in repen, doe ze in een schaaltje en vul aan met water totdat de abrikozen net onder staan. Laat ze minimaal een half uur weken of totdat ze zacht zijn.
  2. Maal de cashewnoten, met de abrikozen (inclusief weekvocht) en de helft van het cacaopoeder in de keukenmachine tot een smeuïge massa.
  3. Bekleed de bodem van een springvorm (20 cm) met bakpapier en verdeel het cashewnoten-abrikozenmengsel gelijkmatig over de bodem. Leg alle frambozen erop en zet even in de vriezer.
  4. Smelt ondertussen de kokosolie op een laag vuur. Roer de ahornsiroop, vanillepoeder en cacao door de kokosolie.
  5. Neem de springvorm uit de vriezer en schenk het kokos-cacaomengsel over de bodem. Bestrooi met de helft van het zeezout en zet in de vriezer. Haal na een half uur uit de vriezer en bestrooi met de rest van het zeezout. Zet de taart voor minimaal 1 uur in de koelkast.
  6. Decoreer met verse vruchten naar wens.

 

Leave a Comment