Uitgelichte afbeelding voor "Limoen-kokostaart"

Het originele recept komt uit het heerlijke bakboek ‘Goed zoet!‘ van Nanne Hogeland.

Ingrediënten

Voor de bodem
150 gram pompoenpitten
60 gram palmsuiker
100 gram kokosolie
’n mespunt zeezout

Voor de vulling
400 gram bloemkool, gaar
Rasp en sap van 1 limoen
225 gram rijststroop
1 theelepel vanillepoeder
120 gram santen
1 theelepel agar agar

Voor de topping
150 gram rijststroop
Rasp en sap van 2 limoenen
2 theelepels agar agar

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC.
  2. Bekleed een springvorm (22/24 centimeter doorsnee) met bakpapier en vet de randen met kokosolie in.
  3. Maal de pompoenpitten in een keukenmachine fijn.
  4. Smelt de kokosolie.
  5. Meng de fijngemalen pompoenpitten, palmsuiker, zout en gesmolten kokosolie.
  6. Doe het mengsel in de springvorm, druk goed aan en zet gedurende 10-15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  7. Laat het mengsel daarna afkoelen. Dit is de bodem van jouw taart.
  8. Smelt de santen in een waterbad.
  9. Maal de bloemkool, sap en rasp van 1 limoen, de rijststroop en vanillepoeder in een keukenmachine fijn en voeg vervolgens de gesmolten santen toe.
  10. Los 1 theelepel agar agar op in 100 milliliter water en laat dit in een steelpan gedurende 3 minuten koken.
  11. Verwarm het bloemkoolmengsel op laag vuur (let op dat het niet kookt) en voeg de agar agar onder voortdurend roeren toe.
  12. Schenk het mengsel in de springvorm over de inmiddels afgekoelde bodem. Laat het geheel afkoelen zodat het kan stollen.
  13. Doe het sap en rasp van de overige limoenen in een maatbeker en vul aan met water (of bieten- of wortelsap) totdat je 150 milliliter vloeistof hebt.
  14. Los 3 theelepels agar agar op in de vloeistof en breng dit samen met de rijststroop 3 minuten aan de kook.
  15. Haal de pan al roerende van het vuur en giet het mengsel in de springvorm. Dit is je bovenste laag.
  16. Zodra er geen damp meer van af komt, kun je de taart in de koelkast zetten om op te laten stijven. Na 2 uur is de taart klaar om va  te genieten.

Reacties

Plaats jouw reactie