Yoghurt ontbijt

In Ontbijt, Recepten, Zoete trek by Anna Hecheltjen2 Comments

Yoghurt Barn eat your heart out! Dit heerlijke ontbijt, lunch of 4-uurtje heb je in 15 minuten (okay, plus een nacht) in elkaar gedraaid. De ingrediënten zijn voor 2 porties.

Ingrediënten
4 gedroogde vijgen
4 eetlepels chiazaad
300 gram volle yoghurt
1/2 theelepel vanillepoeder
150 gram aardbeien
200 gram hüttenkäse
1 kiwi
1 klein handje blauwe bessen
1 klein handje frambozen
70 gram granola

Bereiding

  1. Snijd vier gedroogde vijgen in kleine stukjes en bedek met water. Laat dit een nachtje staan.
  2. Verdeel de 4 eetlepels chiazaad over 2 glazen potten, vul aan met water en laat dit een nachtje staan.
  3. Meng de yoghurt met de vanillepoeder en verdeel in gelijke delen over de 2 potten, op de laag chiazaad.
  4. Pureer de aardbeien in een keukenmachine of met een staafmixer en verdeel over de 2 potten.
  5. Doe daar de hüttenkäse op.
  6. Schil de kiwi, snijd in halve plakjes en verdeel over de hüttenkäse.
  7. Doe hier de gewelde vijgen met het weekvocht op.
  8. Maak af met de blauwe bessen en frambozen en zet de granola ernaast.

Je kunt chiazaad ook vervangen door lijnzaad. Deze week je dan ook een nacht. De slijmstoffen die zich vormen, voeden je darmbacteriën. Drink hier een grote beter thee of een groot glas water bij om ook je stoelgang een plezier te doen.

Je kunt ook elk ander soort fruit nemen. Smakelijk!

Reacties

Leave a Comment