Uitgelichte afbeelding voor "Post HBO cursus Voedselallergie"

Als diëtist word ik geacht om me bij te scholen. Punten te verzamelen. Om zo ‘kwaliteitsgeregistreerd’ te blijven. Logisch vind ik dat. Je moet bij blijven. Een diploma wordt stoffig. Informatie verandert. Maar ik vind het niet alleen logisch, ik vind het ook nog eens leuk! Ik kan de krenten eruit pikken. Wat vind ik interessant? Waar zou ik meer over willen weten?
 
De tweedaagse post HBO-cursus Voedselallergie is voor mij zo’n krent. De eerste dag zit er helaas al weer op. Voedselallergieën vond ik altijd al een complex onderwerp. Dat werd tijdens dag 1 nog eens bevestigd. Gelukkig heeft de dag tevens veel helderheid gebracht.

Hoe vaak kom ik ze niet tegen: mensen die met hun handen in hun haar zitten omdat ze allerlei klachten hebben. Soms met als gevolg dat men bang is om te eten. Vaak is één van de vragen dan ‘Wat kan ik nog wel eten!?’

Glutenintolerantie, glutenallergie, prikkelbare darmen. Het zijn allemaal begrippen die door elkaar worden gebruikt. Dat terwijl zowel het klachtenpatroon als de oorzaak van bijvoorbeeld een allergie of intolerantie totaal anders zijn.

Wat voor mij voorop staat, is dat jij met jouw klachten serieus genomen moet worden. Erg leuk vind ik het om je – met dank aan de cursus – nu nog beter te kunnen helpen. Samen onderzoeken wat de klachten veroorzaakt. En vervolgens een passende oplossing – een voedingsadvies op maat – bedenken.

Verder lezen

Image

Reacties

Plaats jouw reactie