Uitgelichte afbeelding voor "Pleidooi voor een gezond en gelukkig 2018"

2018! Yes!! Mijn goede voornemens worden uit de kast gehaald en afgestoft.
2018 wordt mijn jaar! Een jaar om slanker, gezonder, fitter en jonger te worden. Daar doe ik mijn best voor. En ik hou vol! Zeker tot 4 januari, misschien wel tot 5 januari. Och, en dan is het weekend. Dan doe ik de kastdeur weer open. Ditmaal voor de zak chips… Het fenomeen ‘goede voornemens’: herkenbaar?

Wat ik erg kan waarderen aan de jaarwisseling is retrospectie. Het terugblikken naar mooie, ontroerende, verdrietige en bijzondere momenten van het afgelopen jaar.
Lief en leed dat er is gedeeld met familie en vrienden. Het gaat soms zo snel. Net was het nog maandag en huh? Nu al weer een jaar voorbij. Hoe mooi is het dan om de tijd te nemen en eens bewust stil te staan bij alles wat je hebt meegemaakt.

Evengoed houd ik ervan om vooruit te kijken. Zo heeft een wijze cliënt een keer vertelt dat hij begin van het jaar voor elke maand iets leuks plant. Voor hem is dat een weekendje weg of een vakantie. Het kan natuurlijk ook op andere manieren.
Hoe zou jij daar je eigen draai aan kunnen geven? Bewust tijd inplannen voor dat wat jij belangrijk vindt, daar wordt iedereen toch blij van?

Voor iedereen een gezond en gelukkig 2018. Met dierbaren om je heen en voldoende veerkracht om ook de mindere momenten op te kunnen vangen.

Verder lezen

Image

Reacties

Plaats jouw reactie