Uitgelichte afbeelding voor "Er is er één jarig hoera hoera"

dat kun je wel zien, dat is mams. Verjaardag vieren op zijn Duits, betekent voor mij nostalgie puur. Geen stoelenkring en geen taart van de HEMA. Geen toastjes met kaas.
Wel een gigantisch taartpunt. Zo niet zelf gebakken, dan wel door de boerin gemaakt. Kännchen Kaffee erbij en genieten. Ter ere van mama’s verjaardag gaan we naar Hagemans Hofcafé om hiervan te genieten. Wat leuk en gezellig!

Een typisch zondags tafereel zijn de fietsers of wandelgroepen die zich tegoed doen aan een groot stuk taart nadat ze flink hebben bewogen in de buitenlucht.

Tegenwoordig is trakteren eerder een gewoonte dan uitzondering geworden. Er valt altijd wel iets te vieren. Of de snoeppot staat gewoon op het werk. Koekje bij de koffie. Gisteren zat ik in de trein. Het was rond lunchtijd. Rechts van me zat een jonge meid met een zak chips. Schuin tegenover een jongeman met winegums. We zijn dat normaal gaan vinden.

Je kunt haast niet de deur uit lopen of je wordt in verleiding gebracht. Als je daar gevoelig voor bent, kan het soms knap lastig zijn om je eetgedrag te veranderen.
Maar er zijn een paar zaken die helpen om te voorkomen dat je bezwijkt voor de snackmuur, de snoeppot of het zoveelste gebakje.

Zorg voor regelmaat: 3 keer per dag een voedzame maaltijd zodat je niet uitgehongerd op het station komt.

Zorg voor een backup plan. Heb een stukje fruit, handje ongezouten noten of wat snackgroente mee voor achter de hand.

Kies bewust. Als je (impulsief) iets wilt eten, vraag je dan af waarom dat je dat wilt. Heb je honger? Kies dan iets voedzaams of wacht tot je maaltijd. Ben je moe? Neem dan een pauze of frisse neus of accepteer gewoon dat je moe bent.

Verder lezen

Image
Image

Reacties

Plaats jouw reactie