Uitgelichte afbeelding voor "6 en 13 juni 2018 | Gezond koolhydraatarm eten | lezing en workshop"

GEZOND KOOLHYDRAATARM ETEN | LEZING

Vaak worden diabetes en koolhydraten in één adem genoemd. Wist je dat koolhydraten van invloed zijn op gewicht en diabetes? Ben je nieuwsgierig naar wat koolhydraten precies zijn en wil je meer weten over de zin en onzin van koolhydraatarm eten? Dan is deze lezing echt iets voor jou.

Inhoud
Tijdens de lezing leer je wat koolhydraten zijn, wat hun functie is en welke koolhydraten je beter wel en niet kunt eten. De vertaalslag naar producten, en je eigen voeding, wordt gemaakt.

Resultaat
Je begrijpt welke producten je ondersteunen bij het behoud van een stabiele bloedsuikerspiegel en welke producten je beter kunt laten staan. Na de lezing begrijp je wat koolhydraatarm eten inhoudt en wat dat voor jou kan betekenen.

GEZOND KOOLHYDRAATARM ETEN | WORKSHOP

Voor wie
Op 6 juni heb je de lezing over koolhydraatarm eten bijgewoond. Een week later ga je zelf aan de slag in de keuken.

Inhoud
Tijdens de kookworkshop maak je eenvoudige en lekkere koolhydraatarme gerechten klaar zoals bloemkoolnasi en pizza. Maar ook low-carb snacks zoals wortelfriet en hartige groentepannenkoeken staan op het menu. We maken verschillende koolhydraatarme alternatieven voor alle maaltijdmomenten. Gerechten voor ontbijt, lunch en diner. En vergeet ook de gezonde tussendoortjes niet!

Resultaat
Aan het eind van de workshop is er gelegenheid om gezamenlijk de gerechten te proeven. Recepten krijg je mee naar huis, zodat je jouw favoriete gerecht nog vaker kunt maken!

En dan nog iets…
Vergeet niet een schort mee te nemen, en een bakje voor de ‘left overs’

Je kunt je inschrijven via de website van de Volksuniversiteit.

Reacties

Plaats jouw reactie