Uitgelichte afbeelding voor "Als je partner diëtist is…"

Afgelopen vrijdag was ik jarig. Zoals elk jaar, plannen we dan samen een dagje uit. Dat is voor mij het optimale jarig zijn: een stad onveilig maken. Dit jaar is het Amsterdam geworden.


Zoals ook elk jaar, weet ik dat ik op Anna kan rekenen als het gaat om eten. Tot in de puntjes wordt het verzorgd. Al weken van tevoren, is ze er mee bezig. Wat zijn leuke eettentjes? De Green Happiness en andere websites worden afgestruind naar de hipste locaties en de lekkerste menukaart. Het liefst biologisch. Als het kan ook vegetarisch en zo mogelijk vegan.

Op de dag zelf word ik natuurlijk verrast met een heerlijk ontbijtje. Dat kan een pannenkoek zijn van boekweitmeel, of een heerlijk omelet. Vrijdag was het een heerlijk gerstepap met fruit. Nadat we dit lekker hadden opgesmikkeld vertrokken we al gauw naar Amsterdam.
En toen begon het spektakel. De meeste mensen verklaren ons voor gek. Hoeveel kilometers wij wel niet afleggen. Te voet natuurlijk. Voor de beste eettentjes. Maar dan heb je ook wat. Behalve spierpijn de volgende dag, komen we ook echt op de tofste plaatsen. Zo hebben we vrijdagmiddag gegeten bij een hip vegan fastfood restaurant. Je kon er een patatje kapsalon krijgen, maar dan helemaal plantaardig. En lekker!


Die avond was helemaal bijzonder. We belandden bij een restaurantje, voor mijn gevoel in the middel of nowhere. Toch was het er best druk. De menukaart was klein, maar stond vol met culinaire hoogstandjes. Zo heb ik voor het eerst brie gegeten die enkel bestond uit plantaardige ingrediënten. En lekker! Het was een dag vol smaakexplosies.

Weten jullie trouwens wat ik voor mijn verjaardag gehad heb? Twee kaartjes voor een vegetarische beurs! Als je partner diëtist is, kun je er niet om heen. Dan draait ook jouw verjaardag om (lekker) eten!

De eettentjes in het bericht zijn:
Vegan Junk Food Bar
Mr. & Mrs. Watson
Coffee & Coconuts

Verder lezen

Image
Image

Reacties

Plaats jouw reactie