Uitgelichte afbeelding voor "Symposium: volwaardig veganistisch eten"


Kijk eens wat een prachtig gebied! Viermaal zal ik er dit jaar vertoeven.
Wat bezielt mij toch om vier keer 4 uur heen en 4 uur terug te rijden?
Misschien denk je dat dat is, omdat ik daar 3 keer per dag een natuurvoedingsmaaltijd voorgeschoteld krijg. Of misschien denk je dat dat is, omdat het enige wat je er hoort de vogels, bijen en het ritselen van de blaadjes is. Nee, ik ga er zelfs niet naartoe omdat het voelt alsof je in een vijf-sterren-sprookjesbos-met-welnessprogramma zit.
Of nou ja, misschien wel een beetje.
Dè àllerbelangrijkste reden dat ik al deze kilometers af leg, is de 5-sterren-bijscholing.
Want wat een kwaliteit! Als Duitse zou ik bijna zeggen: Duitse kwaliteit 😉 En de ambiance? Dat is natuurlijk een bijkomend cadeautje en een welkome manier om tussen de lessen door uit te rusten.

Rauwkost en soep

Ditmaal was het onderwerp van de bijscholing: volwaardig veganistisch eten.
Theorie werd gecombineerd met praktijkgerichte oefeningen, zoals het opstellen van een voorbeelddagmenu dat voorziet in de kritieke voedingsstoffen.

Norichips: lekkere ‘jodium-knabbel’

Na een intensieve vrijdagmiddag, zaterdag en zondagochtend is de balans opgemaakt. In een veganistische voeding zijn er een aantal voedingsstoffen die extra aandacht behoeven. Denk aan: vitamine B12 (suppletie), calcium, ijzer*, vitamine B2, omega-3 vetzuren* en jodium. Evengoed zit een volwaardig veganistisch voedingspatroon o.a. boordevol antioxidanten, foliumzuur, magnesium, en vezels. Door hier rekening mee te houden verklein je het risico op talloze voedingsgerelateerde ziektes.

Waar ik enorm dankbaar voor ben is dat men op de opleiding ook heeft laten zien en ervaren dat vegetarisch en veganistisch eten naast gezond vooral GENIETEN is.
Ik verheug me nu al op module twee.

Proeven: homemade notendrinks versus pakjes

Noten-, pitten- en zadenpasta voor soep, sauzen en dressings

*IJzer is bij alle menstruerende vrouwen een aandachtspunt. Gewoon vanwege het bloedverlies (=ijzerverlies). Omega-3 vetzuren is evengoed geen ‘veganisten-probleem’ maar mag bij een groot deel van de bevolking meer aandacht krijgen.

Verder lezen

Image

Reacties

Plaats jouw reactie