Courgette uit de oven

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

2 porties, 10 minuten + 30 minuten wachttijd | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
2 courgettes
40 gram geitenkaas
20 cherrytomaten
Peper, versgemalen
100 gram tofu rosso (Taifun)


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was en halveer de courgettes.
  3. Verwijder het vruchtvlees en vries dat in.
  4. Rasp de geitenkaas en verdeel over de courgettes.
  5. Was en halveer de cherrytomaten. Verdeel de cherrytomaten over de courgettes.
  6. Breng op smaak met peper.
  7. Doe de courgettehelften in de oven.
  8. Snijd de tofu in blokjes.
  9. Haal de courgettes na 25 minuten uit de oven.
  10. Voeg de tofublokjes toe en zet nog 5 minuten terug.

 

Overige tips
Het ingevroren vruchtvlees van de courgettes kun je samen met plakjes bevroren banaan tot ijs pureren. Je proeft de courgette niet. Op die manier krijg je extra groente binnen en hoef je niets te verspillen.

Leave a Comment