Kasha taart met banaan en bosbessen

In Recepten, Zoete trek by Anna Hecheltjen2 Comments

8 stuks, 30 minuten + 20 minuten wachttijd

Ingrediënten
Voor de bodem
125 gram kasha
125 gram havervlokken
2 theelepels kaneel
1 theelepel zeezout
1 theelepel geraspte citroen*
50 gram ahornsiroop
50 gram koudgeperste olijfolie

Voor de karamel laag
15 Medjoul dadels
25 gram cashewpasta
Sap van 1 citroen
1/2 theelepel zeezout
1/2 theelepel vanillepoeder

Voor de topping
1 banaan
2 eetlepels citroensap
125 gram bosbessen**
Blaadjes citroenmelisse***

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een springvorm (25 centimeter) met bakpapier.
  3. Mix kasha, havervlokken, kaneel en zout in een keukenmachine totdat je meel hebt.Voeg vervolgens citroenrasp, ahornsiroop en olijfolie toe aan het meel. Mix dit tot je een deeg hebt.
  4. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Druk dit goed aan.
  5. Maak een aantal kleine gaatjes in het deeg, zodat de lucht kan ontsnappen.
  6. Bak de taart in de voorverwarmde oven voor 15 minuten goudbruin. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  7. Voor de vulling ontpit je de dadels en laat je ze 5 tot 10 minuten in water weken.
    Vang het weekvocht op en zet apart.
  8. Mix dadels, citroensap, zout en vanille en wat weekvocht tot een glad mengsel.
  9. Besmeer de bodem met dit mengsel.
  10. Voor de topping snijd je de bananen in plakjes. Wentel de plakjes in citroensap om verkleuren te voorkomen. Verdeel de plakjes gelijkmatig over de karamel laag.
  11. Bestrooi ze vervolgens met wat bosbessen.
  12. Versier de taart met een paar blaadjes citroenmelisse.

 

*Halveer een biologische citroen en doe de helften in de vriezer.
**Je kunt de bosbessen vervangen door blauwe bessen.
***Je kunt de citroenmelisse vervangen door munt.

Voedingswaarde per stuk
185 kcal | V 3,5 g | VV 0,5 g | E 4 g | KH 33 g | VZ 3,5 g

Reacties

  1. Zeer lekkere taart, goede combinatie van mooie ingredienten👍🏼

  2. Verrassend recept! Zeer geschikt als dessert, maar je zou hem ook als ontbijt of tussendoortje kunnen eten bijvoorbeeld. Lekker bij de koffie of thee. Mooi contrast in smaken als je kijkt naar de ietwat zoutige koekbodem, en de zoete vruchten met karamel. Echt een keer wat anders. Aanrader voor de fijnproever!

Leave a Comment