Uitgelichte afbeelding voor "Kersentaart met walnootcrumble"

1 bakblik, 45 minuten + 35 minuten bakken | veganistisch

Ingrediënten
125 gram cashewnoten
500 gram gebuild tarwemeel
1 zakje (9 gram) gedroogde gist
300 milliliter kersensap
50 milliliter olijfolie
1 kilogram kersen
100 gram walnoten
50 gram oerzoet
50 milliliter walnootolie
’n snufje zeezout
2 eetlepels ahornsiroop
1/4 theelepel vanille


Bereiding

  1. Zet de cashewnoten in kokend water in de week.
  2. Meng het meel met de gist.
  3. Verwarm het sap op een laag vuur.
  4. Voeg de olijfolie toe.
  5. Kneed een deeg van het meel, de gist en de vloeistoffen. Kneed het deeg 10 minuten. Zet dit afgedekt 30 minuten weg om het te laten rijzen.
  6. Halveer de kersen en verwijder de pit.
  7. Verwarm vervolgens de oven op 180 graden.
  8. Hak de walnoten grof.
  9. Meng ze met het oerzoet, walnootolie en het zeezout.
  10. Pureer de cashewnoten met het weekvocht. Breng dit op smaak met ahornsiroop en vanille.
  11. Bekleed en bakblik met bakpapier. Rol hierop het deeg uit.
  12. Verdeel er gelijkmatig de cashewcrème op.
  13. Verdeel de kersen op de crème.
  14. Maak af met de walnootcrumble.
  15. Bak de taart in 35 minuten gaar.

 

Voor de taartjes op de foto, heb ik een kwart van het recept gemaakt.


Tip: gebruik fruit van het seizoen. Ook lekker met appel, pruimen of abrikozen. Pas hierop de keuze van het sap aan. Ook lekker met hazelnoten in plaats van walnoten.

Verder lezen

Image
Image

Reacties

Plaats jouw reactie