Notificatie...

Kersentaart met walnootcrumble
1 bakblik, 45 minuten + 35 minuten bakken | veganistisch
Ingrediënten
125 gram cashewnoten
500 gram gebuild tarwemeel
1 zakje (9 gram) gedroogde gist
300 milliliter kersensap
50 milliliter olijfolie
1 kilogram kersen
100 gram walnoten
50 gram oerzoet
50 milliliter walnootolie
’n snufje zeezout
2 eetlepels ahornsiroop
1/4 theelepel vanille
- Zet de cashewnoten in kokend water in de week.
- Meng het meel met de gist.
- Verwarm het sap op een laag vuur.
- Voeg de olijfolie toe.
- Kneed een deeg van het meel, de gist en de vloeistoffen. Kneed het deeg 10 minuten. Zet dit afgedekt 30 minuten weg om het te laten rijzen.
- Halveer de kersen en verwijder de pit.
- Verwarm vervolgens de oven op 180 graden.
- Hak de walnoten grof.
- Meng ze met het oerzoet, walnootolie en het zeezout.
- Pureer de cashewnoten met het weekvocht. Breng dit op smaak met ahornsiroop en vanille.
- Bekleed en bakblik met bakpapier. Rol hierop het deeg uit.
- Verdeel er gelijkmatig de cashewcrème op.
- Verdeel de kersen op de crème.
- Maak af met de walnootcrumble.
- Bak de taart in 35 minuten gaar.
Voor de taartjes op de foto, heb ik een kwart van het recept gemaakt.
Tip: gebruik fruit van het seizoen. Ook lekker met appel, pruimen of abrikozen. Pas hierop de keuze van het sap aan. Ook lekker met hazelnoten in plaats van walnoten.