Kwarkpannenkoek met vers fruit

In Ontbijt, Recepten, Zoete trek by Anna Hecheltjen2 Comments

1 persoon, 15 minuten | vegetarisch

Ingrediënten
40 gram boekweitmeel
100 gram magere kwark
1 ei
1/2 theelepel baksoda
Smaakmakers naar wens
1 theelepel wokolie
Fruit naar wens

Bereiding

  1. Roer alle ingrediënten met een garde goed door elkaar.
  2. Verwarm een pan op middelhoog vuur en voeg de olie toe.
  3. Doe beslag in een keer in de pan en draai het vuur weer laag.
  4. Bak de pannenkoek aan beide kanten bruin.
  5. Serveer met fruit naar keuze.

 
Dit is een hele tijd mijn lievelingsontbijt geweest (en nog!!). De pannenkoeken zijn heerlijk luchtig en staan zo op tafel. Verdubbel de hoeveelheid voor 2 porties. Soms neem ik boekweitmeel, soms havermeel, soms gebuild tarwemeel of speltmeel.

Het liefst breng ik de pannenkoek op smaak met 1 theelepel kaneel, 1/2 theelepel gemberpoeder, ’n snuf kardemompoeder en ’n snuf kruidnagelpoeder. Maar doe vooral wat je zelf lekker vindt en in huis hebt. Meestal top ik de pannenkoek af met een theelepel (witte) tahin en wat vers fruit.

Reacties

  1. Oooo klinkt lekker Anna! Deze gaan op mijn ontbijt/lunch lijstje om te proberen!

Leave a Comment