Notificatie...
Pittenbrood
1 brood, 60 minuten + 8 uur wachten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten
Ingrediënten
300 milliliter water
50 gram zonnebloempitpasta
1 1/2 theelepel zout
Anijszaad, karwijzaad, zwart komijnzaad
150 gram zonnebloempitten
150 gram gebroken lijnzaad
60 gram pompoenpitten
60 gram hennepzaad
40 gram lijnzaadmeel
- Bekleed een broodbakvorm met bakpapier.
- Meng de zonnebloempitpasta, het zout en de specerijen met 300 milliliter warm water.
- Voeg de overige ingrediënten toe en meng goed.
- Verdeel dit gelijkmatig over de bakvorm en zet afgedekt minimaal 8 uur in de koelkast.
- Verhit een oven op 180 graden.
- Bak het brood gedurende 30 minuten.
- Haal het brood uit de bakvorm, draai om en bak nog eens 30 minuten zonder vorm.
Dit brood levert vezels, ijzer, omega-3 vetzuren.
Je kunt dit brood 7 dagen bewaren. Je kunt het ook in plakjes invriezen.