Pittenbrood

In Hartige hapjes, Lunch, Ontbijt, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

1 brood, 60 minuten + 8 uur wachten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
300 milliliter water
50 gram zonnebloempitpasta
1 1/2 theelepel zout
Anijszaad, karwijzaad, zwart komijnzaad
150 gram zonnebloempitten
150 gram gebroken lijnzaad
60 gram pompoenpitten
60 gram hennepzaad
40 gram lijnzaadmeel


Bereiding

  1. Bekleed een broodbakvorm met bakpapier.
  2. Meng de zonnebloempitpasta, het zout en de specerijen met 300 milliliter warm water.
  3. Voeg de overige ingrediënten toe en meng goed.
  4. Verdeel dit gelijkmatig over de bakvorm en zet afgedekt minimaal 8 uur in de koelkast.
  5. Verhit een oven op 180 graden.
  6. Bak het brood gedurende 30 minuten.
  7. Haal het brood uit de bakvorm, draai om en bak nog eens 30 minuten zonder vorm.

 

Dit brood levert vezels, ijzer, omega-3 vetzuren.
Je kunt dit brood 7 dagen bewaren. Je kunt het ook in plakjes invriezen.

Leave a Comment