Appel hazelnoot muffins
6 muffins, 30 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten
Ingrediënten
2 eieren
1 appel
4 abrikozen
20 gram hazelnoten
100 gram boekweitmeel*
1/2 theelepel bakpoeder
2 theelepels koekkruiden
’n snuf zout
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Rasp de appel.
3. Snijd de abrikozen in fijne reepjes.
4. Hak de hazelnoten grof.
5. Meng alle ingrediënten tot een beslag.
6. Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes**.
7. Bak de muffins 15-20 minuten inde oven.
*In plaats van boekweitmeel kun je ook (gebuild) tarwemeel, speltmeel of havermeel gebruiken. De muffin is dan niet meer glutenvrij.
** Wat als een mug cake (cake in een mok) begon, eindigde als muffin. Bij alles wat ik maak, denk ik na hoe het mooi op de foto kan komen te staan. De mok die ik in gedachten had, is helaas niet ovenvast. Geen andere mok voldeed, dus vandaar dat het muffins werden. ;)) Als je hier twee mug cakes van wilt maken, vet dan een kopje in en doe het beslag hierin. Je bakt de mug cake in 20-25 minuten in de oven. Iets langer omdat het meer tijd nodig heeft om gaar te worden.