Boekweitpap met vers fruit

In Ontbijt, Recepten, Zoete trek by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

1 portie, 5 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
200 milliliter plantaardige drink
40 gram boekweitvlokken
Fruit naar keuze
Topping naar keuze

Bereiding

  1. Breng de plantaardige drink aan de kook.
  2. Roer de boekweitvlokken door de drink.
  3. Laat dit 2-3 minuten zachtjes koken totdat het een pap is geworden.
  4. Serveer met vers fruit en een topping naar keuze.

Dit is een heerlijk recept voor de wat koelere dagen. Ook lekker om kaneel, vanillepoeder en/of speculaaskruiden door de pap te roeren. Ik heb in dit recept kokosdrink gebruikt. Uiteraard ook prima met haverdrink of amandeldrink. Voor een vegetarische variant is dit ook heerlijk met een paar eetlepels kwark. Dit verzadigt ook net wat langer.

Leave a Comment