COVID-19 maatregelen op de praktijk

Chocolade muffins
8 muffins, 45 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten
How to veganize: vervang de eieren door een rijpe banaan van 100-120 gram.
Je kunt ook experimenteren met appelmoes of kokosmelk. Dat zal net een andere smaak en consistentie aan je muffins geven. Lekker is het zeker!
Ingrediënten
100 gram dadelstroop
1 pot (400 gram) zwarte bonen, uitgelekt
2 middelgrote eieren
1 eetlepels koudgeperste olijfolie
2 eetlepels cacaopoeder
snuf zout
75 gram pure chocolade, grof gehakt
2 theelepels wijnsteenbakpoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix dadelstroop, zwarte bonen, eieren, olijfolie, cacaopoeder en zout in een keukenmachine tot een smeuïg beslag.
- Meng vervolgens de chocolade en het bakpoeder door het beslag.
- Verdeel het beslag over 8 muffinvormpjes.
- Bak de muffins in 20-25 gaar.
Kun je er maar moeilijk vanaf blijven? Vries de muffins dan per stuk in.