Uitgelichte afbeelding voor "Chocolade muffins"

8 muffins, 45 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten

How to veganize: vervang de eieren door een rijpe banaan van 100-120 gram.
Je kunt ook experimenteren met appelmoes of kokosmelk. Dat zal net een andere smaak en consistentie aan je muffins geven. Lekker is het zeker!

Ingrediënten
100 gram dadelstroop
1 pot (400 gram) zwarte bonen, uitgelekt
2 middelgrote eieren
1 eetlepels koudgeperste olijfolie
2 eetlepels cacaopoeder
snuf zout
75 gram pure chocolade, grof gehakt
2 theelepels wijnsteenbakpoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix dadelstroop, zwarte bonen, eieren, olijfolie, cacaopoeder en zout in een keukenmachine tot een smeuïg beslag.
  3. Meng vervolgens de chocolade en het bakpoeder door het beslag.
  4. Verdeel het beslag over 8 muffinvormpjes.
  5. Bak de muffins in 20-25 gaar.

Kun je er maar moeilijk vanaf blijven? Vries de muffins dan per stuk in.

Verder lezen

Image
Image

Reacties

Plaats jouw reactie