Geroosterde groente met halloumi
2 personen, 20 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten
How to veganize: vervang de halloumi door FeTo. Nee, geen feta…je leest het goed: FeTo. FeTo is gefermenteerde tofu. Tofu wordt gemaakt door sojamelk te stremmen – vergelijkbaar met het productieproces van kaas. Tijdens het fermentatieproces worden de voedingsstoffen, in dit geval het eiwit, al afgebroken. Hierdoor is FeTo lichter verteerbaar dan zijn niet-gefermenteerde zusje tofu. FeTo is verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels.
Leuk weetje: de sojabonen voor de FeTo van het merk Taifun worden in Duitsland verbouwd. Hierdoor komen de sojabonen van dichtbij. Ook mooi: als je bio koopt, weet je zeker dat er geen gentech is gebruikt. Gentech is een techniek waarbij eigenschappen van het ene organisme worden overgebracht op een ander organisme.
Ingrediënten
2 wortels, in plakjes van 1/2 centimeter
3 theelepels garam masala
2-3 eetlepels koudgeperste olijfolie
1 blik (400 gram) kikkererwten, uitgelekt
1 courgette, in plakjes van 1/2 centimeter
Knoflook, gepeld en fijngehakt
100 gram halloumi, in stukjes 1 x 1 centimeter
2 tomaten, in stukjes van 1 x 1 centimeter
2 eetlepels peterselie, gehakt
15 zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd
Sap van 1/2 citroen
Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de wortelplakjes met een theelepel van de garam masala en een eetlepel olijfolie. Bak dit vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat 5 minuten in de oven.
- Meng de kikkererwten en courgette met de overige 2 theelepels van de garam masala en de knoflook.
- Verdeel dit mengsel over de bakplaat met wortel bak nog 5-8 minuten totdat de groenten gaar en goudbruin zijn.
- Bak de halloumi in een pan met een goede antiaanbaklaag in 2-3 minuten goudbruin en knapperig.
- Meng de geroosterde groenten met de tomaten, peterselie, olijven en halloumi.
- Breng de salade op smaak met 1-2 eetlepels olijfolie, het citroensap, de peper en het zout.