Geroosterde groente met halloumi

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

2 personen, 20 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten

How to veganize: vervang de halloumi door FeTo. Nee, geen feta…je leest het goed: FeTo. FeTo is gefermenteerde tofu. Tofu wordt gemaakt door sojamelk te stremmen – vergelijkbaar met het productieproces van kaas. Tijdens het fermentatieproces worden de voedingsstoffen, in dit geval het eiwit, al afgebroken. Hierdoor is FeTo lichter verteerbaar dan zijn niet-gefermenteerde zusje tofu. FeTo is verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels.

Leuk weetje: de sojabonen voor de FeTo van het merk Taifun worden in Duitsland verbouwd. Hierdoor komen de sojabonen van dichtbij. Ook mooi: als je bio koopt, weet je zeker dat er geen gentech is gebruikt. Gentech is een techniek waarbij eigenschappen van het ene organisme worden overgebracht op een ander organisme.

Ingrediënten
2 wortels, in plakjes van 1/2 centimeter
3 theelepels garam masala
2-3 eetlepels koudgeperste olijfolie
1 blik (400 gram) kikkererwten, uitgelekt
1 courgette, in plakjes van 1/2 centimeter
Knoflook, gepeld en fijngehakt
100 gram halloumi, in stukjes 1 x 1 centimeter
2 tomaten, in stukjes van 1 x 1 centimeter
2 eetlepels peterselie, gehakt
15 zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd
Sap van 1/2 citroen
Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de wortelplakjes met een theelepel van de garam masala en een eetlepel olijfolie. Bak dit vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat 5 minuten in de oven.
  3. Meng de kikkererwten en courgette met de overige 2 theelepels van de garam masala en de knoflook.
  4. Verdeel dit mengsel over de bakplaat met wortel bak nog 5-8 minuten totdat de groenten gaar en goudbruin zijn.
  5. Bak de halloumi in een pan met een goede antiaanbaklaag in 2-3 minuten goudbruin en knapperig.
  6. Meng de geroosterde groenten met de tomaten, peterselie, olijven en halloumi.
  7. Breng de salade op smaak met 1-2 eetlepels olijfolie, het citroensap, de peper en het zout.

 

Leave a Comment