Meloensalade

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

2 porties, 10 minuten | veganistisch* | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
1 komkommer
1/4 watermeloen
10 olijven
30 gram amandelen
2 eetlepels tamari
20 blaadjes munt
15 gram alfalfa

Bereiding

  1. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten**.
  2. Snijd de komkommer in plakken van een halve centimeter.
  3. Snijd de watermeloen in stukken van vergelijkbare grootte.
  4. Halveer de olijven.
  5. Hak de amandelen grof.
  6. Rooster ze vervolgens een droge koekenpan en blus af met tamari.
  7. Meng alle ingrediënten en smullen maar!

Bewaar- en variatietips

  • *Voor een vegetarische optie vervang je de geroosterde amandelen door fetakaas.
  • **Bewaar de zaadlijsten van de komkommer in de diepvries. Lekker om door je zelfgemaakte bananenijsjes te doen.

Leave a Comment