Notificatie...

Paprikasoep
4-6 porties, 45 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten
Ingrediënten
3 paprika’s
1 ui
1 rode peper
4 tomaten
2 eetlepels koudgeperste olijfolie
750 milliliter water
Peper en zout
Tamari
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
- Leg de paprikahelften met de schil naar boven op een bakplaat.
- Rooster de paprika’s totdat ze zwart worden.
- Doe de geroosterde paprika’s in een afgesloten plastic zak. Na een paar minuten kun je de schil gemakkelijk verwijderen. Ontvel de paprika’s.
- Pel en snipper de ui. Fruit de ui bruin in de olijfolie.
- Halveer ondertussen de rode peper. Verwijder de zaadjes. Snijd de peper in stukjes.
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Voeg vervolgens de rode peper, tomaten en de paprika toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg het water toe en laat de soep 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureer de soep en breng op smaak met peper, zout en tamari.
Tip: maak de dubbele hoeveelheid en vries de soep in porties in.