Uitgelichte afbeelding voor "Paprikasoep"

4-6 porties, 45 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
3 paprika’s
1 ui
1 rode peper
4 tomaten
2 eetlepels koudgeperste olijfolie
750 milliliter water
Peper en zout
Tamari

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  3. Leg de paprikahelften met de schil naar boven op een bakplaat.
  4. Rooster de paprika’s totdat ze zwart worden.
  5. Doe de geroosterde paprika’s in een afgesloten plastic zak. Na een paar minuten kun je de schil gemakkelijk verwijderen. Ontvel de paprika’s.
  6. Pel en snipper de ui. Fruit de ui bruin in de olijfolie.
  7. Halveer ondertussen de rode peper. Verwijder de zaadjes. Snijd de peper in stukjes.
  8. Snijd de tomaten in stukjes.
  9. Voeg vervolgens de rode peper, tomaten en de paprika toe en bak 5 minuten mee.
  10. Voeg het water toe en laat de soep 5 minuten zachtjes pruttelen.
  11. Pureer de soep en breng op smaak met peper, zout en tamari.

Tip: maak de dubbele hoeveelheid en vries de soep in porties in.

Verder lezen

Image

Reacties

Plaats jouw reactie