Uitgelichte afbeelding voor "Peulvruchten | Wat zijn gezonde tussendoortjes [6/6]"

Als vegetariër of veganist is deze productgroep onmisbaar. Ook voor alleseters is het zinvol om wekelijks peulvruchten aan het menu toe te voegen. Peulvruchten zijn rijk aan langzaam verteerbare koolhydraten*, vezels, eiwitten, vitamines en mineralen zoals ijzer en calcium.

Tips voor tussendoortjes met peulvruchten

  • Neem een handje edamame boontjes (jonge sojabonen).
  • Neem een handje geroosterde kikkererwten met kruiden.
  • Smeer hummus (spread van kikkererwten) of een witte bonen spread op een volkoren knäckebröd of rijstwafel.
  • Maak eens chocolade muffins (zie foto) van zwarte bonen.

*Langzame koolhydraten worden, zoals hun naam doet vermoeden, langzaam afgebroken door je lichaam. Het voordeel hiervan is, dat je lichaam er geleidelijker en langer energie door krijgt. Je bloedsuiker zal minder pieken. Voorbeelden van producten die langzame koolhydraten bevatten, zijn: peulvruchten, groenten en volkorengranen.

Het tegendeel van langzame koolhydraten zijn snelle koolhydraten. Deze koolhydraten geven snel energie, een piek in je bloedsuiker en vervolgens een energiedip. Voorbeelden hiervan zijn: witmeelproducten, suiker en vruchtensap. Snelle koolhydraten laat je liever liggen.

Verder lezen

Image

Reacties

Plaats jouw reactie