Notificatie...

Pindasoep
4 porties, 20 minuten | veganistisch
Ingrediënten
1 rode ui
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels maïsgries (polenta)
400 gram tomaat
1 liter groentebouillon
100 gram pinda’s
100 gram volkoren couscous
400 milliliter haverdrink
1 bos peterselie
Bereiding
- Pel en snipper de ui.
- Laat de soeppan op middelhoog vuur warm worden.
- Voeg de olie en ui toe. Fruit de ui goudbruin.
- Voeg vervolgens het maïsgries toe.
- Snijd de tomaten in blokjes en voeg ook die toe aan de pan.
- Blus het geheel af met de groentebouillon. Voeg de couscous toe.
- Laat het soepje 10 minuten zachtjes koken.
- Hak ondertussen de pinda’s fijn
- Voeg de pinda’s en haverdrink toe aan de soep.
- Laat het geheel nog zachtjes 5 minuten koken.
- Breng op smaak met de – inmiddels fijngehakte – peterselie.
Met dank aan Oec. troph. Edith Gätjen voor dit recept.