Uitgelichte afbeelding voor "Rooktofu met dadel en sesamzaad"

2 personen, 10 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
200 gram gerookte tofu*
6 dadels zonder pit
2 centimeter gember
1 eetlepel sesamzaad
2 eetlepels tamari

Bereiding

  1. Snijd de tofu in repen van 3 bij 1/2 centimeter.
  2. Snijd de dadels in even grote repen.
  3. Snijd de gember in even grote repen.
  4. Verhit een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
  5. Bak hierin de tofu in 3-4 minuten goudbruin.
  6. Voeg vervolgens de dadels, gember en het sesamzaad toe.
  7. Bak dit gedurende 2 minuten mee en blus af met de tamari.

*De enige gerookte tofu die ik echt lekker vind, is van het merk Taifun. Leuke bijkomstigheid: de sojabonen hiervoor worden in Duitsland en Oostenrijk verbouwd. Hierdoor komt het product van dichtbij. Jij blij, ik blij en het milieu is ook blij ;).

Met dank aan Oec. troph. Edith Gätjen voor dit recept.

Verder lezen

Reacties

Er heeft nog niemand gereageerd op "Rooktofu met dadel en sesamzaad". Ben jij de eerste?

Plaats jouw reactie