Uitgelichte afbeelding voor "Rooktofu met dadel en sesamzaad"

2 personen, 10 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
200 gram gerookte tofu*
6 dadels zonder pit
2 centimeter gember
1 eetlepel sesamzaad
2 eetlepels tamari

Bereiding

  1. Snijd de tofu in repen van 3 bij 1/2 centimeter.
  2. Snijd de dadels in even grote repen.
  3. Snijd de gember in even grote repen.
  4. Verhit een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
  5. Bak hierin de tofu in 3-4 minuten goudbruin.
  6. Voeg vervolgens de dadels, gember en het sesamzaad toe.
  7. Bak dit gedurende 2 minuten mee en blus af met de tamari.

*De enige gerookte tofu die ik echt lekker vind, is van het merk Taifun. Leuke bijkomstigheid: de sojabonen hiervoor worden in Duitsland en Oostenrijk verbouwd. Hierdoor komt het product van dichtbij. Jij blij, ik blij en het milieu is ook blij ;).

Met dank aan Oec. troph. Edith Gätjen voor dit recept.

Verder lezen

Reacties

Plaats jouw reactie