Waldorfsalade

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

2 porties, 20 minuten | veganistisch* | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
Sap van 1/2 citroen
100 gram sojayoghurt
1 theelepel mosterd
1/4 theelepel kurkuma
Peper en zout
1/2 bos bleekselderij
1/2 witte kool
1 friszure appel
30 gram walnoten
30 gram cranberry’s

Bereiding

  1. Maak een dressing van het citroensap, sojayoghurt, mosterd, kurkuma, peper en het zout.
  2. Was de bleekselderij en snijd de stengels in stukjes van 1 centimeter.
  3. Snijd met behulp van een mandoline flinterdunne plakjes van de witte kool.
  4. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd deze in kleine stukjes.
  5. Hak de walnoten grof.
  6. Meng alle ingrediënten door elkaar en geniet van deze heerlijke salade.

*Tip: voor een vegetarische variant vervang je de sojayoghurt door volle yoghurt van koe of geit.

Leave a Comment