Wortel fritters met feta

In Diner, Hartige hapjes, Lunch, Recepten by Anna Hecheltjen2 Comments

6 stuks, 20 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
250 gram wortelen
1 rode ui
30 gram zongedroogde tomaat
80 gram linzenmeel
1 ei
Komijnzaad, karwijzaad, nigella, peper
70 gram feta
1 eetlepel ghee

Bereiding

  1. Kook de wortelen in een laagje water met ’n snuf zout gaar.
    Prak of stamp ze vervolgens tot een puree.
  2. Snijd de rode ui en zongedroogde tomaat fijn.
  3. Meng beiden met de wortel, linzenmeel en het ei.
  4. Voeg de specerijen naar smaak toe.
  5. Verkruimel de feta door het mengsel. Meng alles goed.
  6. Verwarm de ghee in een koekenpan.
  7. Vorm fritters van het beslag en doe dit in de pan. Druk de fritters een beetje plat. Bak ze aan beide kanten bruin. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

Ook lekker met Italiaanse of Provinciaalse kruiden. De feta kun je vervangen door oude kaas of jonge geitenkaas.

Vervang de wortel ook eens door bloemkool of broccoli. Het linzenmeel kun je vervangen door kikkererwtenmeel. Maar ook gebuild tarwemeel*, speltmeel* of boekweitmeel zijn een geschikte vervanging.

*Niet glutenvrij.

Reacties

Leave a Comment