Boekweitpap met appel en krenten

In Ontbijt, Recepten, Zoete trek by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

1 portie, 5 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Jammie, ik krijg hier een soort appeltaart-gevoel bij. Wil je ook eens keer een andere variant uitproberen? Kijk dan hier om je te laten inspireren.

Ingrediënten
1 wortel
1 appel
200 milliliter plantaardige drink
40 gram boekweitvlokken
1 eetlepel krenten
1 theelepel koekkruiden
1 theelepel lijnzaadolie
1 kneepje citroensap

Bereiding

  1. Was de wortel en rasp deze grof.
  2. Snijd de appel in stukjes.
  3. Breng de plantaardige drink aan de kook.
  4. Roer de boekweitvlokken, krenten en koekkruiden door de drink.
  5. Laat dit 2-3 minuten zachtjes koken totdat het een pap is geworden.
  6. Meng met de wortel, appel, lijnzaadolie en het citroensap.

Lijnzaadolie bevat het essentiële omega-3 vetzuur ‘alfa linoleenzuur’, ook wel ALA genoemd. Omega-3 vetzuren beschermen tegen hart- en vaatziekten. Combineer lijnzaadolie altijd met citroensap zodat je lichaam het daarin aanwezige ALA ook kan gebruiken. Gebruik je liever geen lijnzaadolie? Je kunt er ook voor kiezen om walnoten in je pap te doen. Walnoten bevatten namelijk ook ALA.

Leave a Comment