Pompoensoep met rode linzen en dadels

In Diner, Lunch, Recepten by Anna Hecheltjen1 Comment

8-10 porties, 20 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
1 ui
1 kleine hokkaido pompoen (500 gr)
3 eetlepels koudgeperste olijfolie
1 theelepel zout
1 liter water
100 gram rode linzen
4 dadels
1 kleine chilipeper
1 steranijs
2-3 eetlepels shiro miso
4-6 eetlepels tamari
100-200 milliliter sinaasappelsap

Bereiding

  1. Schil de ui en snijd in grove stukken.
  2. Was de pompoen, halveer, verwijder de zaden en snijd in grove stukken.
  3. Verhit de soeppan en doe, wanneer deze heet is, de olie erin.
  4. Voeg de ui toe met 1 theelepel zout en fruit dit goudbruin.
  5. Voeg de pompoenstukken toe en bak kort mee.
  6. Voeg het water, rode linzen, dadels, chilipeper en de steranijs toe.
  7. Kook alles in 15 minuten gaar met de deksel op de pan.
  8. Verwijder de steranijs.
  9. Pureer de soep glad en breng op smaak met de shiro miso, tamari en het sinaasappelsap.

Reacties

Leave a Comment