Notificatie...
Pompoensoep met rode linzen en dadels
8-10 porties, 20 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten
Ingrediënten
1 ui
1 kleine hokkaido pompoen (500 gr)
3 eetlepels koudgeperste olijfolie
1 theelepel zout
1 liter water
100 gram rode linzen
4 dadels
1 kleine chilipeper
1 steranijs
2-3 eetlepels shiro miso
4-6 eetlepels tamari
100-200 milliliter sinaasappelsap
Bereiding
- Schil de ui en snijd in grove stukken.
- Was de pompoen, halveer, verwijder de zaden en snijd in grove stukken.
- Verhit de soeppan en doe, wanneer deze heet is, de olie erin.
- Voeg de ui toe met 1 theelepel zout en fruit dit goudbruin.
- Voeg de pompoenstukken toe en bak kort mee.
- Voeg het water, rode linzen, dadels, chilipeper en de steranijs toe.
- Kook alles in 15 minuten gaar met de deksel op de pan.
- Verwijder de steranijs.
- Pureer de soep glad en breng op smaak met de shiro miso, tamari en het sinaasappelsap.
Mooi recept Anna, ik ga het vandaag nog maken.