Notificatie...

Venkel sinaasappelsoep
6 porties, 20 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten
Ingrediënten
1 ui
2 eetlepels koudgeperste kokosolie
2 venkelknollen
1 eetlepel korianderpoeder
1/2 liter water
1 blik kokosmelk
2 eetlepels shiro miso
Sap een rasp van 1 sinaasappel
3-4 eetlepels tamari
Bereiding
- Schil de ui en snijd in grove stukken.
- Was de venkel en snijd in grove stukken.
- Verhit de soeppan en doe, wanneer deze heet is, de olie erin.
- Voeg de ui toe met 1 theelepel zout en fruit dit goudbruin.
- Voeg het korianderpoeder en de venkel toe en bak kort mee.
- Voeg het water en de kokosmelk toe.
- Kook alles in 10 minuten gaar met de deksel op de pan.
- Pureer de soep glad en breng op smaak met de shiro miso, sap en rasp van de sinaasappel en de tamari.
Het originele recept is afkomstig van de Groene Kookacademie.