Venkel sinaasappelsoep

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

6 porties, 20 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
1 ui
2 eetlepels koudgeperste kokosolie
2 venkelknollen
1 eetlepel korianderpoeder
1/2 liter water
1 blik kokosmelk
2 eetlepels shiro miso
Sap een rasp van 1 sinaasappel
3-4 eetlepels tamari

Bereiding

  1. Schil de ui en snijd in grove stukken.
  2. Was de venkel en snijd in grove stukken.
  3. Verhit de soeppan en doe, wanneer deze heet is, de olie erin.
  4. Voeg de ui toe met 1 theelepel zout en fruit dit goudbruin.
  5. Voeg het korianderpoeder en de venkel toe en bak kort mee.
  6. Voeg het water en de kokosmelk toe.
  7. Kook alles in 10 minuten gaar met de deksel op de pan.
  8. Pureer de soep glad en breng op smaak met de shiro miso, sap en rasp van de sinaasappel en de tamari.

Het originele recept is afkomstig van de Groene Kookacademie.

Leave a Comment