Uitgelichte afbeelding voor "Wortelcurrysoep"

8 personen, 20 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
2 grote uien
500 gram wortelen
4 eetlepels sesamolie
1 theelepel zout
3 centimeter gember
1,5 liter water
50 gram gele currypasta (onoff spices)
Sap van 1 citroen
400 milliliter kokosmelk
1/3 bos platte peterselie

Bereiding

  1. Was de wortel en snijd in grove stukken.
  2. Schil de ui en snijd in grove stukken.
  3. Rasp de gember fijn.
  4. Verhit de soeppan en doe, wanneer deze heet is, de olie erin.
  5. Voeg de ui toe met 1 theelepel zout en fruit dit goudbruin.
  6. Voeg de wortel toe en bak kort mee.
  7. Voeg de gember en het water toe.
  8. Kook alles gaar in 15 minuten met de deksel op de pan.
  9. Wanneer de groenten goed gaar zijn, kun je deze glad pureren.
  10. Breng de soep op smaak met currypasta, citroensap, kokosmelk en peper.
  11. Hak de peterselie fijn en voeg toe.

Het originele recept is afkomstig van de Groene Kookacademie.

Verder lezen

Image

Reacties

Plaats jouw reactie