Notificatie...

Wortelcurrysoep
8 personen, 20 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten
Ingrediënten
2 grote uien
500 gram wortelen
4 eetlepels sesamolie
1 theelepel zout
3 centimeter gember
1,5 liter water
50 gram gele currypasta (onoff spices)
Sap van 1 citroen
400 milliliter kokosmelk
1/3 bos platte peterselie
Bereiding
- Was de wortel en snijd in grove stukken.
- Schil de ui en snijd in grove stukken.
- Rasp de gember fijn.
- Verhit de soeppan en doe, wanneer deze heet is, de olie erin.
- Voeg de ui toe met 1 theelepel zout en fruit dit goudbruin.
- Voeg de wortel toe en bak kort mee.
- Voeg de gember en het water toe.
- Kook alles gaar in 15 minuten met de deksel op de pan.
- Wanneer de groenten goed gaar zijn, kun je deze glad pureren.
- Breng de soep op smaak met currypasta, citroensap, kokosmelk en peper.
- Hak de peterselie fijn en voeg toe.
Het originele recept is afkomstig van de Groene Kookacademie.