Uitgelichte afbeelding voor "11 december 2018 | Een goede zuur-base balans | lezing"

Voor het behoud van gezondheid en vitaliteit heeft het lichaam een specifieke zuurgraad nodig. Elk weefsel, elk orgaan heeft zijn eigen zuurgraad, uitgedrukt in pH.

Inhoud
Zo vormen langdurige stress, ongezond eetgedrag en roken een belasting voor ons lichaam. Er kan een zuren overschot ontstaan. Klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, irritatie en onrust maar ook ontstekingen kunnen daar een gevolg van zijn. Gelukkig kun je zelf heel veel doen om je zuur-base evenwicht te behouden of te herstellen.

Resultaat
Na de lezing begrijp je wat het zuur-base evenwicht is. Hoe je een disbalans kunt herkennen en weer kunt herstellen. Je begrijpt welke rol voeding, beweging en ontspanning hierbij spelen. Je krijgt tevens praktische handvatten aangereikt.

Daarnaast wordt er een kleine proeverij verzorgd. Door te genieten van basisch eten, ondersteun je je lichaam bij het behoud van het zuur-base evenwicht.

Inschrijven kan uitsluitend via de Volksuniversiteit.

Reacties

Plaats jouw reactie