Notificatie...
Bloemkool met mosterd en kaas
4 personen, 30 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten
Ingrediënten
1 grote bloemkool, in roosjes van 4 centimeter
30 gram roomboter
1 kleine ui, in fijne blokjes
1,5 theelepels komijnzaad
1 theelepel kerriepoeder
1/2 theelepel mosterdzaad
200 milliliter slagroom
120 gram cheddar of belegen goudse, grof geraspt
50 gram broodkruim
5 gram peterselie
Zout
Bereiding
- Verhit de oven tot 180 graden.
- Stoom de bloemkoolroosjes 5 minuten beetgaar.
- Haal de bloemkool uit de pan en laat hem iets afkoelen.
- Doe de boter in een pan en zet hem op halfhoog vuur.
- Laat de ui hierin in 8 minuten gaar en goudbruin worden.
- Voeg komijnzaad, kerriepoeder en mosterdpoeder toe en laat alles, af en toe roerend,
4 minuten smoren. - Warm het mosterdzaad 1 minuut mee en giet de room erbij.
- Doe er 100 gram kaas en een 1/2 theelepel zout bij en laat de saus 2-3 minuten pruttelen tot hij iets gebonden is.
- Roer heel rustig de bloemkool door de saus, laat nog 1 minuut staan en haal de pan van het vuur. Doe het geheel in een ovenschaal.
- Meng de overgebleven kaas met het broodkruim en de peterselie.
- Strooi dit mengsel over de bloemkoolschotel.
- Bak het gerecht 8 minuten tot de saus borrelt en de bloemkool heet is.
Heerlijk recept uit Simpel van Ottholengi. Comfortfood op z’n best.