Uitgelichte afbeelding voor "Bloemkool met mosterd en kaas"

4 personen, 30 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
1 grote bloemkool, in roosjes van 4 centimeter
30 gram roomboter
1 kleine ui, in fijne blokjes
1,5 theelepels komijnzaad
1 theelepel kerriepoeder
1/2 theelepel mosterdzaad
200 milliliter slagroom
120 gram cheddar of belegen goudse, grof geraspt
50 gram broodkruim
5 gram peterselie
Zout

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 180 graden.
  2. Stoom de bloemkoolroosjes 5 minuten beetgaar.
  3. Haal de bloemkool uit de pan en laat hem iets afkoelen.
  4. Doe de boter in een pan en zet hem op halfhoog vuur.
  5. Laat de ui hierin in 8 minuten gaar en goudbruin worden.
  6. Voeg komijnzaad, kerriepoeder en mosterdpoeder toe en laat alles, af en toe roerend,
    4 minuten smoren.
  7. Warm het mosterdzaad 1 minuut mee en giet de room erbij.
  8. Doe er 100 gram kaas en een 1/2 theelepel zout bij en laat de saus 2-3 minuten pruttelen tot hij iets gebonden is.
  9. Roer heel rustig de bloemkool door de saus, laat nog 1 minuut staan en haal de pan van het vuur. Doe het geheel in een ovenschaal.
  10. Meng de overgebleven kaas met het broodkruim en de peterselie.
  11. Strooi dit mengsel over de bloemkoolschotel.
  12. Bak het gerecht 8 minuten tot de saus borrelt en de bloemkool heet is.

Heerlijk recept uit Simpel van Ottholengi. Comfortfood op z’n best.

Verder lezen

Reacties

Plaats jouw reactie