Notificatie...
Geroosterde flespompoen met linzen
4-6 personen | 30-45 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten
Ingrediënten
1 grote flespompoen, ongeschild
2 rode uien
3 eetlepels olijfolie
10 gram salie
1 blik (400 gram) dupuis linzen
1 citroen
1 teen knoflook
5 gram peterselie
5 gram munt
Zout
Peper
Bereiding
- Verhit de oven voor op 220 graden.
- Snijd de flespompoen over de lengte doormidden, verwijder de pitten en snijd in 1 centimeter halvemaantjes.
- Pel de ui en snijd in paartjes van 3 centimeter.
- Doe de pompoen en ui in een grote kom met 2 eetlepels olijfolie, de salieblaadjes, 3/4 theelepel zout en royaal versgemalen peper. Meng alles goed.
- Verdeel dit over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster de groenten 25-30 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.
- Laat de linzen uitlekken en roer er citroenrasp, citroensap, knoflook, kruiden en de overgebleven eetlepel olie en 1/4 theelepel zout door.
- Meng de pompoen en ui rustig bij de linzen.
- Besprenkel dit met olijfolie en dien op.
Het originele recept is afkomstig uit Simpel van Ottolenghi.