Uitgelichte afbeelding voor "Geroosterde flespompoen met linzen"

4-6 personen | 30-45 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
1 grote flespompoen, ongeschild
2 rode uien
3 eetlepels olijfolie
10 gram salie
1 blik (400 gram) dupuis linzen
1 citroen
1 teen knoflook
5 gram peterselie
5 gram munt
Zout
Peper

Bereiding

  1. Verhit de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de flespompoen over de lengte doormidden, verwijder de pitten en snijd in 1 centimeter halvemaantjes.
  3. Pel de ui en snijd in paartjes van 3 centimeter.
  4. Doe de pompoen en ui in een grote kom met 2 eetlepels olijfolie, de salieblaadjes, 3/4 theelepel zout en royaal versgemalen peper. Meng alles goed.
  5. Verdeel dit over een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Rooster de groenten 25-30 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.
  7. Laat de linzen uitlekken en roer er citroenrasp, citroensap, knoflook, kruiden en de overgebleven eetlepel olie en 1/4 theelepel zout door.
  8. Meng de pompoen en ui rustig bij de linzen.
  9. Besprenkel dit met olijfolie en dien op.

Het originele recept is afkomstig uit Simpel van Ottolenghi.

Reacties

Plaats jouw reactie