Uitgelichte afbeelding voor "Appelcrisp met maanzaad"

4-6 personen, 30 minuten | vegetarisch

Ingrediënten
800 gram appels
1 citroen
100 gram amandelen
100 gram grove havervlokken
1 sinaasappel
30 gram ruwe rietsuiker, plus 3 eetlepels
1/2 theelepel vanillepoeder
2 eetlepels maanzaad
1 theelepel speculaaskruiden
100 gram koude roomboter

Bereiding

  1. Verhit de oven voor op 200 graden.
  2. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
  3. Rasp de schil van de citroen.
  4. Maal de amandelen en havervlokken fijn in de keukenmachine.
  5. Rasp de schil van de sinaasappel.
  6. Verdeel de appels in een ovenschaal met 3 eetlepels suiker, citroenrasp en vanillepoeder.
  7. Meng de gemalen amandelen, havervlokken, maanzaad, speculaaskruiden en de rest van de suiker in een kom. Voeg de sinaasappelrasp toe.
  8. Breek de roomboter in stukjes en doe ze in dezelfde kom. Wrijf met de vingertoppen alles door elkaar. Zodra het eruitziet als broodkruim en er geen grote klonten meer in zitten is het klaar.
  9. Strooi het mengsel in een dikke laag over de appels.
  10. Zet de schaal 25 minuten in de hete oven tot de bovenlaag goudbruin is.

Het originele recept is afkomstig uit ‘Een nieuwe kijk op eten’ van Anna Jones.

Verder lezen

Image
Image

Reacties

Plaats jouw reactie