Griekse salade

In Diner, Hartige hapjes, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

4 personen, 15 minuten | vegetarisch

Ingrediënten
250 gram cherrytomaten
2-3 eetlepels balsamico azijn
1 middelgrote rode ui
10 groene olijven
75 gram fetakaas of FeTo
Peper
Little gem

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de cherrytomaten met de azijn in een ovenschaal 10 minuten in de oven.
  3. Pel de ui en snijd in hele fijne plakken met behulp van een mandoline.
  4. Halveer de olijven en snijd de fetakaas in stukken van 1 x 1 centimeter.
  5. Haal de cherrytomaten uit de oven en laat ze even afkoelen.
  6. Meng vervolgens de ui, olijven en de fetakaas erdoor.
  7. Breng dit op smaak met versgemalen peper.
  8. Dien op in blaadjes bindsla (little gem).

De salade is de volgende dag nog lekkerder. FeTo is gefermenteerde tofu. Heerlijk in deze salade. Vervang je de fetakaas door FeTo, heb je gelijk een veganistische hap. Leuke bijkomstigheid: door het fermentatieproces is FeTo lichter verteerbaar dan Tofu.

Leave a Comment