Kikkererwten met snijbiet

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

2 personen, 30 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
2 wortels
45 milliliter olijfolie
1 grote ui
1 theelepel karwijzaad
1,5 theelepel gemalen komijnzaad
200 gram snijbiet
1 blik (400 gram) kikkererwten
1 citroen
Zout
Peper

Bereiding

  1. Verhit de oven voor tot 200 graden.
  2. Snijd de wortel in blokjes van 2 centimeter.
  3. Meng de wortelblokjes met 1 eetlepel olijfolie, 1/4 theelepel zout en versgemalen peper.
  4. Verdeel dit op een met bakpapier beklede bakplaat en zet dit 20 minuten in de oven.
  5. Pel de ui en snijd fijn.
  6. Verhit een koekenpan op halfhoog vuur.
  7. Voeg de olijfolie, ui, karwij en komijn toe.
  8. Bak alles, af en toe omscheppend, in 10 minuten bruin.
  9. Snijd ondertussen de snijbiet in 1 centimeter brede repen.
  10. Voeg vervolgens samen met de uitgelekte kikkererwten, de gare wortel, 75 milliliter water, 1/2 theelepel zout en royaal versgemalen peper toe. Meng alles door elkaar.
  11. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken tot de snijbiet gaar is en er nog nauwelijks vocht in de pan zit.
  12. Haal de pan van het vuur, roer citroensap door de groenten en besprenkel met olijfolie.

Weer zo’n heerlijk recept uit Simpel van Ottolenghi.

Leave a Comment