Notificatie...
Kikkererwten met snijbiet
2 personen, 30 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten
Ingrediënten
2 wortels
45 milliliter olijfolie
1 grote ui
1 theelepel karwijzaad
1,5 theelepel gemalen komijnzaad
200 gram snijbiet
1 blik (400 gram) kikkererwten
1 citroen
Zout
Peper
Bereiding
- Verhit de oven voor tot 200 graden.
- Snijd de wortel in blokjes van 2 centimeter.
- Meng de wortelblokjes met 1 eetlepel olijfolie, 1/4 theelepel zout en versgemalen peper.
- Verdeel dit op een met bakpapier beklede bakplaat en zet dit 20 minuten in de oven.
- Pel de ui en snijd fijn.
- Verhit een koekenpan op halfhoog vuur.
- Voeg de olijfolie, ui, karwij en komijn toe.
- Bak alles, af en toe omscheppend, in 10 minuten bruin.
- Snijd ondertussen de snijbiet in 1 centimeter brede repen.
- Voeg vervolgens samen met de uitgelekte kikkererwten, de gare wortel, 75 milliliter water, 1/2 theelepel zout en royaal versgemalen peper toe. Meng alles door elkaar.
- Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken tot de snijbiet gaar is en er nog nauwelijks vocht in de pan zit.
- Haal de pan van het vuur, roer citroensap door de groenten en besprenkel met olijfolie.
Weer zo’n heerlijk recept uit Simpel van Ottolenghi.