Uitgelichte afbeelding voor "Pompoentaart met gekonfijte gember"

1 grote bakvorm, 15 minuten + 45 minuten oventijd | vegetarisch

Ingrediënten
100 gram roomboter
1 middelgrote hokkaido pompoen
100 gram gekonfijte gember
100 gram gedroogde pruimen
50 gram gedroogde cranberries
6 eieren
100 gram ruwe rietsuiker
400 gram zelfrijzend bakmeel
1/4 theelepel zout
4 eetlepels speculaaskruiden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Laat de roomboter smelten in de oven.
  3. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitten en het hooi en snijd hem in blokjes van 2 x 2 centimeter.
  4. Kook de pompoen in een laagje water in 5 minuten zacht.
  5. Giet het water af en pureer de pompoen met een aardappelstamper.
  6. Weeg 450 gram pompoen af en zet apart.
    Heb je pompoen over? Maak dan eens de pumpkin spice smoothie.
  7. Hak de zuidvruchten grof.
  8. Klop de eieren los met de suiker. Voeg de overige ingrediënten toe.
  9. Bak dit in een grote ingevette bakvorm in het midden van de oven gaar en goudbruin.

Afhankelijk van wat je in huis hebt, kun je ook andere gedroogde zuidvruchten gebruiken (bijv. dadels, abrikozen, rozijnen of vijgen).

Verder lezen

Image
Image

Reacties

Plaats jouw reactie