Notificatie...
Zoete-aardappelkoekjes met zure room saus
Dit is nou zo’n recept om je vingers bij af te likken, al zeg ik het zelf. Ik maak er zo’n 25 zoete-aardappelkoekjes van. Ook lekker als borrelhapje.
4-6 personen, 30 minuten | vegetarisch
Ingrediënten
1 kilogram zoete aardappelen
2 eetlepels sojasaus
100 gram volkorenspeltmeel
1 theelepel zout
1/2 theelepel oersuiker
3 eetlepels bosui
1 theelepel gerookt paprikapoeder
Roomboter (om in te bakken)
Zure room saus
50 gram Griekse yoghurt
50 gram zure room
1 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel fijngesneden munt
Peper en zout
Bereiding
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in flinke stukken. Stoom ze vervolgens botergaar en laat ze in een vergiet uitlekken.
- Snijd de bosui fijn.
- Doe de droge aardappelen in een mengkom met de overige ingrediënten (met uitzondering van de boter). Mix alles goed met de hand tot een gelijkmatig mengsel. Voeg, als het te vochtig is, nog wat meel toe.
- Smelt een beetje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag.
- Schep voor elk koekje en eetlepel aardappelmengsel in de pan en druk het met de bolle kant van de lepel uit tot een koekje van zo’n 5 centimeter doorsnee en 1 centimeter dikte. Bak de koekjes op halfhoog vuur in circa 6 minuten aan beide kanten tot ze een bruine korst hebben.
- Leg de koekjes tussen twee lagen keukenpapier om het vet op te zuigen.
- Snijd de munt fijn en klop een dressing van de ingrediënten. Geef dit bij de koekjes.