Ei-muffins

In Diner, Hartige hapjes, Lunch, Ontbijt, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

12 muffins, 25-30 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
High oleic zonnebloemolie
12 cherrytomaten
1 handje snijbiet of spinazie
6 grote eieren
150 milliliter volle melk
Peper
Blauwe fenegriek

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet 12 holtes van een muffinvorm licht in met de olie.
  3. Halveer de tomaatjes en verdeel over de holtes.
  4. Snijd de snijbiet (of spinazie fijn) en verdeel over de holtes.
  5. Roer de eieren en melk in een kom los.
  6. Breng dit op smaak met versgemalen peper en blauwe fenegriek.
  7. Schenk het eimengsel in de holtes.
  8. Zet de muffinvorm in de oven en bak de muffins in 15-20 minuten gaar.

Blauwe fenegriek
Blauwe fenegriek (Schabzigerklee van Lebensbaum) groeit in de Alpen. Het geeft een hartige, haast ‘kazige’ smaak aan gerechten. Het is geschikt voor brood, salades of dips. Door zijn kruidige en hartige smaak, maakt het zout in een recept overbodig.

Leave a Comment