Rode bieten hummus

In Hartige hapjes, Lunch, Ontbijt, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

40 porties, 15 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
1 pot (350 gram) kikkererwten
1 citroen
2 teentjes knoflook
200 gram gare bietjes
60 milliliter koudgeperste olijfolie
50 gram tahin
1 theelepel komijnpoeder
Peper
Zout

Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
  2. Pers de citroen uit.
  3. Pel de knoflook en pers uit.
  4. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een gladde massa.
  5. Voeg zo nodig een paar eetlepels water toe.
  6. Breng op smaak met peper en zout.

Voor dit recept gebruik ik graag de biologische love beets van Ekoplaza of Albert Heijn.

Leave a Comment