Bloemkoolpizza
Dit recept past binnen een koolhydraatbeperkt en koolhydraatarm dieet. Nog wat tips m.b.t. producten en bereidingswijze. Zelf vind ik deze tomatensaus van ‘Het Dichtste Bij’ erg lekker. De ui heb ik met een mandoline gesneden zodat de plakjes heel fijn zijn. Voor dit recept heb ik oude kaas gebruikt. Vind je pittig niet zo lekker, dan kun je ook voor jonge kaas of mozzarella gaan. Heb je liever geen kaas? Gewoon weglaten kan ook. Wat de groente betreft: doe vooral waar je zin in hebt.
2 personen, 90 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten
Ingrediënten
Voor de bodem
1 grote bloemkool
1 ei
1 eetlepel Italiaanse kruiden
Peper
Zout
Voor het beleg
7 eetlepels tomatensaus
1 rode paprika
150 gram champignons
1 middelgrote ui
100 gram kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de bloemkool in roosjes en maal in een keukenmachine tot kruimels.
- Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak dit in het midden van de oven onder af en toe roeren in 25 minuten.
- Snijd ondertussen de groente voor het beleg en rasp de kaas.
- Haal de kruimels uit de oven en laat dit een kwartier afkoelen.
- Doe ze vervolgens in een schone theedoek en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
- Meng de kruimels met het ei, Italiaanse kruiden, peper en het zout.
- Verdeel dit mengsel egaal en dun over de bakplaat met een spatel.
- Doe dit in de oven en bak 25 minuten. Het moet een beetje hard en lichtbruin worden.
- Haal de pizza uit de oven en beleg met de tomatensaus en groente.
- Verdeel de kaas over de pizza.
- Bak de pizza nogmaals. Ditmaal 10 minuten op 220 °C.
Het originele recept is afkomstig van Chickslovefood.