Gevulde champignons

In Hartige hapjes, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

4 personen, 5 min + 10 min oven | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
8 grote champignons
4 eetlepels koudgeperste olijfolie
3 teentjes knoflook
4 zongedroogde tomaten
4 gedroogde pruimen
Peper
25 gram pijnboompitten
1 theelepel dragon

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de champignons schoon met keukenpapier, verwijder de steeltjes en zet ze in een ovenschaal.
  3. Doe de olijfolie in een kommetje en knijp de knoflook erboven uit.
  4. Hak de zongedroogde tomaten en pruimen fijn en roer dit door de olie.
  5. Breng dit op smaak met peper.
  6. Verdeel het mengsel over de champignons en zet ze 10 minuten in het midden van de oven.
  7. Rooster ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
  8. Bestrooi de champignons voor het serveren met de dragon en pijnboompitten.

De originele versie van dit verrukkelijke recept is afkomstig uit ‘De snelle vegetariër’ van Jacinta Bokma.

Leave a Comment