COVID-19 maatregelen op de praktijk

Gevulde champignons
4 personen, 5 min + 10 min oven | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten
Ingrediënten
8 grote champignons
4 eetlepels koudgeperste olijfolie
3 teentjes knoflook
4 zongedroogde tomaten
4 gedroogde pruimen
Peper
25 gram pijnboompitten
1 theelepel dragon
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de champignons schoon met keukenpapier, verwijder de steeltjes en zet ze in een ovenschaal.
- Doe de olijfolie in een kommetje en knijp de knoflook erboven uit.
- Hak de zongedroogde tomaten en pruimen fijn en roer dit door de olie.
- Breng dit op smaak met peper.
- Verdeel het mengsel over de champignons en zet ze 10 minuten in het midden van de oven.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
- Bestrooi de champignons voor het serveren met de dragon en pijnboompitten.
De originele versie van dit verrukkelijke recept is afkomstig uit ‘De snelle vegetariër’ van Jacinta Bokma.