Quinoaquiche met hüttenkäse

In Diner, Hartige hapjes, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

Op de foto zie je geen grote quiche maar kleine borrelhapjes. Van onderstaande hoeveelheid heb ik 15 flinke ‘muffins’ kunnen bakken. Leuk om dit te decoreren met
semi-gedroogde cherrytomaatjes.

Dit recept is nog lekkerder als je er een eetlepel gerookt paprikapoeder aan toevoegt!

4 personen, 15 min + 30 min oven | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
75 gram berglinzen
100 gram quinoa
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
1-2 eetlepels high oleic zonnebloemolie
150 gram postelein (of spinazie)
200 gram hüttenkäse
5 eieren
1 theelepel mosterd
2 eetlepels edelgistvlokken
Peper
Zout

Bereiding

  1. Kook de berglinzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  5. Verhit een koekenpan, voeg de olie toe en bak hierin de ui goudbruin.
  6. Voeg de knoflook wat later toe om te voorkomen dat het bitter wordt.
  7. Pak een grote kom en meng daarin de hüttenkäse met de eieren, ui, knoflook, mosterd en edelgistvlokken.
  8. Breng die op smaak met peper en zout.
  9. Snijd de postelein fijn.
  10. Voeg vervolgens de berglinzen, quinoa en postelein toe.
  11. Bekleed een quichevorm met bakpapier.
  12. Giet het mengsel in de vorm en bak de taart in circa 30 minuten klaar.

Berglinzen
Wist je dat berglinzen eigenlijk rode linzen zijn maar dan nog met hun jasje aan? Ik gebruik berglinzen omdat ze stevig blijven tijdens het klaarmaken. Ofwel: ze worden niet snotterig. Je kunt de berglinzen ook vervangen door quinoa. Sowieso kun je dit recept ook maken met andere (pseudo)granen. Ook lekker met zilvervliesrijst of couscous.

High oleic zonnebloemolie
…wordt ook wel wokolie genoemd en is verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels. Zonnebloemolie bevat vooral onverzadigde omega-6-vetzuren (linolzuur) die je beter niet kunt verhitten. High oleic zonnebloemolie is gemaakt van een ander soort zonnebloempit. Een pit die juist veel omega-9-vetzuren bevatten. Omega-9-vetzuren kunnen goed tegen verhitting.

Leave a Comment