Rodekoolsalade met tahindressing

In Diner, Lunch, Recepten by Anna Hecheltjen2 Comments

4-6 porties, 15 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
1 portie tahindressing
1 rodekool
50 gram cranberries
50 gram walnoten
Zout

Bereiding

  1. Maak de tahindressing en zet dit apart.
  2. Snijd met behulp van een mandoline flinterdunne plakjes van de rodekool.
  3. Meng de dressing, cranberries en walnoten door de rodekool. Smakelijk!

Tahindressing
1 potje, 5 minuten

Ingrediënten
50 milliliter appelzijn
Rasp en sap van 1/2-1 citroen
Rasp en sap van 1/2-1 sinaasappel
50 milliliter koudgeperste olijfolie
20 gram witte tahin
20 gram honing
2 theelepels mosterd
1 theelepel kaneel
Zout en peper

Bereiding
Meng alle ingrediënten tot een dressing. Experimenteer gerust met de hoeveelheden/ pas het aan aan jouw smaak.

Reacties

  1. Weer eens wat anders dan een halve pot mayonaise in de koolsla. De tahin en kaneel geven het een bijzondere smaak. Was lekker bij de friet en na een dag in de koelkast eigenlijk nóg lekkerder 🙂

Leave a Comment