Notificatie...
Chocolate chip cookies
12 grote koeken, 15 minuten + 30 minuten oventijd
Ingrediënten
100 gram roomboter
140 gram kokosbloesemsuiker
1 ei
1/2 theelepel vanille-extract
120 gram pindakaas
160 gram volkoren speltmeel
1 theelepel baksoda
snuf zeezout
60 gram pure chocolade
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Klop de boter en suiker met een mixer tot een romige massa.
- Voeg het ei toe en klop tot het volledig is opgenomen.
- Meng de pindakaas en het vanille-extract door dit mengsel.
- Voeg vervolgens het meel, baksoda en zout toe.
- Hak de chocolade grof en meng door het beslag.
- Verdeel het deeg in twee grote ballen.
- Maak van het eerste deegbal zes gelijke ballen.
- Leg die met voldoende ruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Druk de balletjes plat met een vochtige vork.
- Bak de koekjes in 10-15 minuten in de oven.
- Herhaal dit met de tweede lading koekjes.
Kokosbloesemsuiker
Deze suiker wordt geproduceerd uit het zoete sap van de tropische kokosnootbloesem. Traditionele suikerboeren klimmen hoog in de kruin van de kokosboom en oogsten de zoete nectar uit de bloesem. Eenmaal verzameld, verandert de nectar door verwarming langzaam in een heerlijke rijke suiker. Gebruik de kokosbloesemsuiker in de thee, koffie, smoothies, yoghurt, tussendoortjes, dranken, ijs en andere (na)gerechten.