Uitgelichte afbeelding voor "Courgette spaghetti met olijvenpaté (koolhydraatarm)"

2 personen, 25 minuten | veganistisch

Ingrediënten
Voor de olijvenpaté
1 teentje knoflook
2 eetlepels koudgeperste olijfolie
100 gram tofu
200 gram zwarte olijven zonder pit
1-2 eetlepels citroensap

200 gram kerstomaatjes
2 kleine courgettes
2 eetlepels koudgeperste olijfolie
Peper
Basilicum

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe alle ingrediënten voor de paté in een hoge kom. Knijp de knoflook erboven uit en pureer met een staafmixer tot een romige paté.
  3. Doe de kerstomaatjes in een ovenschaal en zet ze 10-15 minuten in de oven.
  4. Was de ondertussen courgettes en snijd de uiteinden eraf.
  5. Maak met een spiraalsnijder courgetti van de courgettes.
  6. Verhit een koekenpan, voeg 2 eetlepels olijfolie toe, en bak hierin de courgetti al omscheppend in 3 minuten beetgaar.
  7. Roer de olijven paté door de courgetti.
  8. Serveer dit met de kerstomaatjes.
  9. Breng desgewenst op smaak met versgemalen peper en blaadjes basilicum.

Verder lezen

Reacties

Er heeft nog niemand gereageerd op "Courgette spaghetti met olijvenpaté (koolhydraatarm)". Ben jij de eerste?

Plaats jouw reactie