Notificatie...
Courgette spaghetti met olijvenpaté (koolhydraatarm)
2 personen, 25 minuten | veganistisch
Ingrediënten
Voor de olijvenpaté
1 teentje knoflook
2 eetlepels koudgeperste olijfolie
100 gram tofu
200 gram zwarte olijven zonder pit
1-2 eetlepels citroensap
200 gram kerstomaatjes
2 kleine courgettes
2 eetlepels koudgeperste olijfolie
Peper
Basilicum
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Doe alle ingrediënten voor de paté in een hoge kom. Knijp de knoflook erboven uit en pureer met een staafmixer tot een romige paté.
- Doe de kerstomaatjes in een ovenschaal en zet ze 10-15 minuten in de oven.
- Was de ondertussen courgettes en snijd de uiteinden eraf.
- Maak met een spiraalsnijder courgetti van de courgettes.
- Verhit een koekenpan, voeg 2 eetlepels olijfolie toe, en bak hierin de courgetti al omscheppend in 3 minuten beetgaar.
- Roer de olijven paté door de courgetti.
- Serveer dit met de kerstomaatjes.
- Breng desgewenst op smaak met versgemalen peper en blaadjes basilicum.