Uitgelichte afbeelding voor "Granola (koolhydraatarm)"

750 gram | 15-30 porties, 30 minuten | veganistisch

Ingrediënten
150 gram cashewnoten
150 gram amandelen
150 gram zonnebloempitten
150 gram pompoenpitten
150 gram gepofte boekweit
1 eetlepel kaneelpoeder
½ theelepel zout
50 gram high oleic zonnebloemolie
25 gram ahornsiroop

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 ºC.
  2. Hak de noten in grove stukjes.
  3. Doe alle droge ingrediënten, met uitzondering van de gepofte boekweit, in een kom en hussel door elkaar.
  4. Meng dit met de kaneelpoeder en zout.
  5. Roer vervolgens de zonnebloemolie en ahornsiroop erdoor.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola over de bakplaat.
  7. Doe de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
  8. Schep de granola elke 10 minuten om.
  9. Haal de granola na 30 minuten uit de oven om af te laten koelen.
  10. Schep het gepofte boekweit door de afgekoelde granola.
  11. Wanneer de granola helemaal is afgekoeld, schep je hem in een afsluitbare pot.
  12. De granola is een maand houdbaar.


Liever nog minder koolhydraten? Laat dan de gepofte boekweit achterwege.

Reacties

Plaats jouw reactie