Notificatie...
Granola (koolhydraatarm)
750 gram | 15-30 porties, 30 minuten | veganistisch
Ingrediënten
150 gram cashewnoten
150 gram amandelen
150 gram zonnebloempitten
150 gram pompoenpitten
150 gram gepofte boekweit
1 eetlepel kaneelpoeder
½ theelepel zout
50 gram high oleic zonnebloemolie
25 gram ahornsiroop
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150 ºC.
- Hak de noten in grove stukjes.
- Doe alle droge ingrediënten, met uitzondering van de gepofte boekweit, in een kom en hussel door elkaar.
- Meng dit met de kaneelpoeder en zout.
- Roer vervolgens de zonnebloemolie en ahornsiroop erdoor.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola over de bakplaat.
- Doe de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
- Schep de granola elke 10 minuten om.
- Haal de granola na 30 minuten uit de oven om af te laten koelen.
- Schep het gepofte boekweit door de afgekoelde granola.
- Wanneer de granola helemaal is afgekoeld, schep je hem in een afsluitbare pot.
- De granola is een maand houdbaar.
Liever nog minder koolhydraten? Laat dan de gepofte boekweit achterwege.