Notificatie...
Knolselderij-pastinaaksoep met krokante salie
8 porties, 45 minuten | vegetarisch
Dit is een variatie van een recept uit ‘Een nieuwe kijk op eten’ van Anna Jones.
Ingrediënten
1 prei
1 knolselderij
1 pastinaak
2 middelgrote appels
3-4 eetlepels koudgeperste olijfolie
blaadjes van enkele takken tijm
2 liter groentebouillon
1 blik (400 gram) boterbonen
50 gram hazelnoten
10 gram roomboter
blaadjes van enkele takjes salie
Bereiding
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Was de knolselderij en pastinaak, schil en hak ze grof.
- Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd ze in stukken.
- Smoor de prei 10 minuten op halfhoog vuur.
- Voeg de knolselderij, pastinaak, appel en de tijm toe. Smoor even mee.
- Giet de bouillon erover.
- Voeg de boterbonen toe.
- Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
- Pureer de inhoud van de soeppan met een staafmixer.
- Verhit de boter in een pan en bak de salieblaadjes tot ze krokant zijn.
- Dien de soep op met wat hazelnoten en krokante salieblaadjes.