Knolselderij-pastinaaksoep met krokante salie

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

8 porties, 45 minuten | vegetarisch

Dit is een variatie van een recept uit ‘Een nieuwe kijk op eten’ van Anna Jones.

Ingrediënten
1 prei
1 knolselderij
1 pastinaak
2 middelgrote appels
3-4 eetlepels koudgeperste olijfolie
blaadjes van enkele takken tijm
2 liter groentebouillon
1 blik (400 gram) boterbonen
50 gram hazelnoten
10 gram roomboter
blaadjes van enkele takjes salie

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  2. Was de knolselderij en pastinaak, schil en hak ze grof.
  3. Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd ze in stukken.
  4. Smoor de prei 10 minuten op halfhoog vuur.
  5. Voeg de knolselderij, pastinaak, appel en de tijm toe. Smoor even mee.
  6. Giet de bouillon erover.
  7. Voeg de boterbonen toe.
  8. Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
  9. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
  10. Pureer de inhoud van de soeppan met een staafmixer.
  11. Verhit de boter in een pan en bak de salieblaadjes tot ze krokant zijn.
  12. Dien de soep op met wat hazelnoten en krokante salieblaadjes.

Leave a Comment