Pannenkoekjes van amandelmeel (koolhydraatarm)

In Lunch, Ontbijt, Recepten, Zoete trek door Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

2 personen, 20 minuten | vegetarisch

Ingrediënten
150 gram amandelmeel
1 eetlepel gebroken lijnzaad
1 theelepel koekkruiden
1/4 theelepel bakpoeder
‘n mespunt zout
2 eieren
120 milliliter haverdrink
1 eetlepel high oleic zonnebloemolie

Bereiding

  1. Meng het amandelmeel, lijnzaad, koekkruiden, bakpoeder en het zout.
  2. Kluts de eieren met de haverdrink en zonnebloemolie.
  3. Onder roeren, voeg je de droge ingrediënten geleidelijk hieraan toe.
  4. Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak van een kwart van het beslag, dat zijn circa 3 eetlepels, een pannenkoek.
  5. Herhaal dit tot je 4 pannenkoeken hebt gebakken.

Let op
Draai de pannenkoekjes voorzichtig om in de pan. Ze zijn namelijk wat minder stevig dan pannenkoeken die van tarwe- of boekweitmeel worden gebakken.

Topping
Bestrooi naar wens met kokosrasp of serveer met vers fruit van het seizoen.

Leave a Comment