Notificatie...

Salade met halloumi en peer (koolhydraatarm)
2 personen, 15 minuten | vegetarisch
Ingrediënten
1 rode ui
1 avocado
1 peer
30 gram amandelen
1-2 eetlepels tamari
75 gram rucola
75 gram veldsla
200 gram halloumi
Voor de dressing
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels koudgeperste olijfolie
2 eetlepels balsamico azijn
Peper
Bereiding
- Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Breng desgewenst op smaak met versgemalen peper.
- Pel de ui en snijd ze in fijne ringen.
- Halveer de avocado, verwijder de pit, en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 centimeter.
- Snijd de peer in even grote blokjes.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan en blus ze af met de tamari.
- Hak de amandelen grof.
- Meng in een grote kom de salades met de ui, avocado en peer.
- Snijd de halloumi in plakjes van een halve centimeter.
- Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de halloumi aan beide kanten goudbruin.
- Verdeel de salade over twee borden en maak dit af met de halloumi en tamari-amandelen.