Uitgelichte afbeelding voor "Salade met halloumi en peer (koolhydraatarm)"

2 personen, 15 minuten | vegetarisch

Ingrediënten
1 rode ui
1 avocado
1 peer
30 gram amandelen
1-2 eetlepels tamari
75 gram rucola
75 gram veldsla
200 gram halloumi

Voor de dressing
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels koudgeperste olijfolie
2 eetlepels balsamico azijn
Peper

Bereiding

  1. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  2. Breng desgewenst op smaak met versgemalen peper.
  3. Pel de ui en snijd ze in fijne ringen.
  4. Halveer de avocado, verwijder de pit, en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 centimeter.
  5. Snijd de peer in even grote blokjes.
  6. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en blus ze af met de tamari.
  7. Hak de amandelen grof.
  8. Meng in een grote kom de salades met de ui, avocado en peer.
  9. Snijd de halloumi in plakjes van een halve centimeter.
  10. Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de halloumi aan beide kanten goudbruin.
  11. Verdeel de salade over twee borden en maak dit af met de halloumi en tamari-amandelen.

Reacties

Plaats jouw reactie