Notificatie...
Sla wraps met wortel en pindadressing (koolhydraatarm)
2-3 personen, 25 minuten | veganistisch
Ingrediënten
2-3 wortelen
1 kleine courgette
4 eetlepels gemengde zaden
200 gram tempé
1 kropsla
Voor de tempé
1 eetlepel ahornsiroop
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
Voor de pindadressing
2 eetlepels pindakaas
2 theelepels misopasta
2 theelepels sojasaus
2 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels tahin
Sap van 1 citroen
Bereiding
- Rasp de wortel en courgette.
- Rooster de zaden in een droge koekenpan goudbruin.
- Snijd de tempé in blokjes van maximaal 1 centimeter.
- Roer in een kom de ingrediënten voor de tempé door elkaar.
- Wentel de blokjes tempé erdoor en zet ze opzij.
- Roer alle ingrediënten in voor de pindadressing met een eetlepel water door elkaar, proef of de smaak in balans is. Zet opzij.
- Verhit een droge koekenpan en bak de blokjes tempé in een paar minuten aan elke kant tot ze bruin zijn en gaan karameliseren.
- Haal ondertussen de blaadjes van de kropsla, was en dep ze droog.
- Verdeel de blokjes tempé, wortel, courgette en zaden over de blaadjes sla.
- Top af met de pindadressing.
- Maak alle wraps op deze manier.