Uitgelichte afbeelding voor "Sla wraps met wortel en pindadressing (koolhydraatarm)"

2-3 personen, 25 minuten | veganistisch

Ingrediënten
2-3 wortelen
1 kleine courgette
4 eetlepels gemengde zaden
200 gram tempé
1 kropsla

Voor de tempé
1 eetlepel ahornsiroop
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn

Voor de pindadressing
2 eetlepels pindakaas
2 theelepels misopasta
2 theelepels sojasaus
2 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels tahin
Sap van 1 citroen

Bereiding

  1. Rasp de wortel en courgette.
  2. Rooster de zaden in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Snijd de tempé in blokjes van maximaal 1 centimeter.
  4. Roer in een kom de ingrediënten voor de tempé door elkaar.
  5. Wentel de blokjes tempé erdoor en zet ze opzij.
  6. Roer alle ingrediënten in voor de pindadressing met een eetlepel water door elkaar, proef of de smaak in balans is. Zet opzij.
  7. Verhit een droge koekenpan en bak de blokjes tempé in een paar minuten aan elke kant tot ze bruin zijn en gaan karameliseren.
  8. Haal ondertussen de blaadjes van de kropsla, was en dep ze droog.
  9. Verdeel de blokjes tempé, wortel, courgette en zaden over de blaadjes sla.
  10. Top af met de pindadressing.
  11. Maak alle wraps op deze manier.

Reacties

Plaats jouw reactie